Trenden med vapeing

I och med att fler vill sluta röka har det kommit en ny trend – en något hälsosammare och en något tuffare. Vapeing. Att röka var tidigare coolt medan det numera anses smaklöst och idiotiskt att sätta en cigarett i munnen. Med e-cigaretter ändrar du långsamt din livsstil.

Under 40-talet och ända fram till 80-talet bar det trendigt att röka. Små cigarettetuier och nya märken tävlade om människans köpbeteende och kärlek för trender. Idag är det andra bullar. Att satsa mer på vape gör att du sakta men säkert återgår till en hälsosam livsstil och kanske blir helt rökfri en dag.

 

Varför vape är hippt

Att röka anses idag som både ohälsosamt och själviskt. Alla vet att det är farligt både för rökaren och för de som befinner sig nära. Dessutom är röklukten ibland hemsk för folk att stå ut med på restauranger och hemma. Därmed har nu ett rökförbud på allmän plats inträtt och det gäller även i många andra länder.

 

Ett bra sätt att trappa ned

När rökning till slut äntligen började uppvisa dödliga bieffekter försökte man komma på ett antal alternativ för att få folk att sluta röka. Men att bara sätta på ett plåster eller tugga tuggummi var inte tillräckligt. Folk ville fortsätta med själva gesten att röka, nämligen att ta ett bloss och känna sig som en riktig rökare. Det var så vapeing kom till. E-cigaretter tillåter att du inhalerar ånga från e-juicen som kan innehålla mer eller mindre nikotin. Det är nämligen du som bestämmer om du vill ha juice innehållandes nikotin eller om du sakta vill trappa ner på dosen.

Även du som inte röker kan använda e-cigaretter bara för skojs skull och undvika e-juicer med nikotin över huvudtaget. Haka på trenden eller testa en gång för att se hur det känns och smakar.