Därför ska du unna dig städhjälp

Städningen är för många något som bara måste göras och som tar mycket tid. Det är också en källa för osämja i många familjer. Att anlita städhjälp är perfekt för att underlätta vardagen och få mer tid över till annat.

Att städa hemma är ett nödvändigt ont och viktigt för hemtrivseln. Städning är tidskrävande och tar mycket energi. Det finns roligare saker som du kan göra med din lediga tid än att städa. Ett sätt att slippa städa är att anlita städhjälp som kommer hem till dig och gör bostaden skinande ren. När du väljer att unna dig städhjälp får du mer tid över till fritidsaktiviteter och familjen. Tid är för många en bristvara idag och det gäller att prioritera. Att få komma hem till ett rent och städat hem är riktig vardagslyx. Om det ofta är diskussioner kring städningen hemma hos dig är det ännu en anledning till att ta hjälp.

Välj hur ofta du vill ha städhjälp

När du anlitar städhjälp bestämmer du själv hur ofta du vill ha hjälp. Du kan välja att få hemmet städat en gång i veckan till en gång i månaden. Du kan också välja att anlita städhjälp inför högtider eller liknande. I en hemstädning ingår en grundlig städning av ditt hem. Du kan ofta anpassa städningen om du har speciella önskemål. Tänk på att läsa igenom villkor och att du är överens med städfirman om vad de ska städa. Då slipper du missförstånd och bli besviken. Kolla också med företaget du anlitar vilken typ av utrustning och produkter som det förväntas att du har hemma. Det kan finnas specifika krav på vad som ska finnas.

Gör avdrag och få billigare städhjälp

För att du ska få ett bättre pris på din städhjälp är ett tips att använda dig av RUT-avdraget vilket betyder att du kan göra avdrag från skatten för hushållsnära tjänster. Du behöver dessutom inte göra något för att få avdrag. Den som utför arbetet sköter det och drar av en del av arbetskostnaden direkt på fakturan som du får. Avdraget som högst vara 50 000 kronor per år.