Så inreder du ditt hem billigt

Det är vanligt att du vill ha förnyelse i ditt hem med tanke på senaste årets pandemi då du tvingats spendera mer tid hemma än du kanske vanligtvis gör. Sinnena behöver förnyelse för att få stimulans och vad passar då bättre än att ha ett litet projekt på gång. Ett enkelt projekt att ha som du dessutom kan genomföra utan att spendera en förmögenhet är att förnya din inredning.

Om din inredning sett exakt likadan ut under en längre tid är det fullt förståeligt om man börjar tröttna lite. Förändring och förnyelse är viktigt för hjärnan. Det allra bästa med inredning är att man kan ändra några få saker för att få det att kännas som ett helt nytt rum. Ibland krävs inte mycket alls för att det ska kännas nytt och fräscht. Oavsett om det är en ny väggdekoration eller nya kuddar till soffan.

Fördelar med billig inredning

Eftersom inredning är så enkel att byta ut och förnya är det fördelaktigt att göra det billigt så att du inte spenderar massvis med pengar flera gånger per år när du känner att du tröttnat. Om du köper billig heminredning får du pengar över till andra saker i livet, som resor eller kläder. Du kan dessutom köpa nytt oftare om du spenderar lite pengar varje gång istället för att slå på stort en gång och sen ha gjort av med alla pengar direkt. Tänk sedan på att spara det du bytt ut så att du kan återanvända det i framtiden. Trender kommer och går så för att få inspiration och idéer på hur du kan inreda bör du försöka följa aktuella trender och kanske kommer du inse att du bytt ut något tidigare som nu är inne.

Gör om dina gamla saker själv

Är du lite klurig, kreativ och händig kan du enkelt göra om gamla inredningsdetaljer till något nytt som gör att de känns fräscha och nya. Du behöver inte spendera särskilt mycket pengar för att hitta din unika inredningsstil, ofta är allt du behöver är ditt huvud och dina händer. Du sparar väldigt mycket pengar om du återskapar snarare än att köpa nytt. Ibland kan det räcka med en nytt lager färg eller en nytänkande upphängning för att ett rum ska kännas helt förvandlat. Här kommer några tips på vad du kan göra för att förnya saker du redan har hemma:

  • Måla om gamla ramar. Om du har gamla ramar på väggarna kan du skapa en ny känsla genom att enbart måla om dem. Antingen helfärgat eller försöka dig på något kul mönster.
  • Klä om soffor eller stolar. Allt du behöver här är ett fint tyg och en häftpistol eller en symaskin om du är duktig på att sy.
  • Måla om trämöbler. Om du har en byrå eller ett bord som du börjar tröttna på kan du enkelt förnya det genom några lager färg.

Du kan även bygga nytt från grunden alldeles själv utan några svårigheter. Det finns många stilrena inredningsdetaljer du kan göra själv om du bara vill och har tid. Då behöver du bara köpa olika material istället för en helt ny möbel vilket du sparar oerhört mycket pengar på. Du kan till och med måla dina egna tavlor. Det finns många tips på sådant online.