Tips på trender inom smycken 2022

När det gäller att förhöja eller knyta samman din stil så är smycken och accessoarer helt oumbärliga. Det kan dock ibland kännas svårt att hänga med i trenderna, och att följa de senaste vågorna inom mode. Här hittar du därför några tips på vad du ska tänka på när du väljer ut smycken 2022, till dig själv eller som present till din närstående.

En av de stora sakerna som går att se inom smycken 2022 är att trender från millennieskiftet 2000 kommer tillbaka, såsom chokers (eller collierer) och kedjor av olika slag, och mycket användning av färg. Lila är särskilt populärt, men starkt användande av färger generellt är helt moderiktigt 2022, exempelvis i färgglada örhängen, ringar och halsband, så var inte rädd för att sticka ut från mängden.

Förhöj looken med snygga kedjor

Kedjor är populärt i år, och de finns i många olika fina utformningar. Till exempel så kan du tillföra lite glamour med en kroppskedja av guld eller silver som löper från halsen, längs torson och runt midjan, men också detaljrika kedjor i form av halsband är väldigt fint. Kroppskedjor kan med fördel också bäras tillsammans med fina underkläder eller baddräkter för ge en känsla av lyx och glamour på kvällen eller på stranden i sommar. Se bara till så att kedjorna har rätt vikt och utformning för just dig, så att du kan röra dig obehindrat.

Det ska du tänka på när du handlar smycken till andra

Smycken är en populär present, främst till kvinnor, men om du köper smycken för att ge bort som gåva så är det alltid lämpligt att först ta reda på vilka smycken personen du ska ge smyckena till redan har. Om du exempelvis ska ge ett halsband till någon och du funderar på om du ska välja en variant i guld eller i silver, och personen i fråga alltid bär silversmycken, så är det om personen inte har önskat sig något annat bäst om du väljer att köpa även halsbandet i silver. Detta så att det går att matcha med personens övriga smycken, och följer deras stil.