Skaffa smarta gadgets för ditt barns säkerhet

Som nybliven förälder slås du mycket snabbt av hur din livsstil förändras med knoddens ankomst. Hur mycket du än planerat i förväg går det ändå inte riktigt att förstå vad ett barn innebär. Dina prioriteringar omvärderas helt och du kommer att leva med både enorm lycka och total ångest. Det är helt normalt men kan vara lite chockerande i början.

För att minska på oron för att det ska hända något med ditt barn finns det mycket du kan göra själv. Du kan till exempel barnsäkra hemmet genom att skydda alla hårda kanter, sätta upp grindar och montera lås på dörrar och skåp. Det finns också en hel del teknologiska gadgets som kan bli till stor hjälp. Du kan till exempel skaffa en babyvakt som låter dig ha koll på din sovande bebis medan du själv är i vardagsrummet. Läs vidare för tips om bra babyprylar du kan skaffa.

Missa inte en sekund

Baby,Boy,Sleeping,On,The,Bed,Lying,On,His,BackEn av de största orosmolnen för en förälder är att barnet ska drabbas av plötslig spädbarnsdöd. Det finns många teorier om vad syndromet orsakas av och även om det är ovanligt upplever många föräldrar ökad trygghet om de kan övervaka sitt barn när det sover. Förr fanns det bara små monitorer som lät föräldrarna lyssna på barnets andning men idag finns det fantastiska lösningar som kan ge viktig information som

  • sömnhistorik
  • hjärtfrekvens
  • syrenivå

Genom att fästa en liten socka på barnet fot mäts värdena exakt och en kamera som även ser i mörkret låter dig följa barnens rörelser på mobilen. Vissa modeller låter dig även tala eller sjunga till barnet eller spela upp naturljud och sagor.

Förebyggande – den bästa hjälpen

Du kan också vidta en hel del förebyggande åtgärder för att ditt barn inte ska råka illa ut. När det kommer till sömnen bör du alltid låta barnet sova på rygg, ha fria luftvägar och en bra rumstemperatur. Du kan också skaffa en liten nattlampa som ger trygghet och bättre sömnkvalitet, såväl som en projektor som visar stjärnor i taket.

Det finns även bra säkerhetsgadgets för hemmets övriga rum, exempelvis självlysande halkskydd i trappor eller badstolar som låter barnet sitta stadigt medan du tvättar det. När barnet blir lite äldre kan det också vara smart att ge det en GPS-klocka som ger barnet ökad frihet och dig en bättre trygghetskänsla.