Bygg en trendig walk-in-closet smidigt

Om du har blivit sugen på att göra lite förändringar i ditt hem kan det vara kul att satsa på det du verkligen är intresserad av. Är det matlagning är det naturligtvis köket som kommer i fokus men om det är kläder och mode är det definitivt en walk-in-closet.

För att jobbet ska klaras av så smidigt som möjligt är det klokt att förbereda och planera allt så väl som möjligt. Gör gärna en ritning av hur du föreställer dig projektet och ta noggranna mått överallt. Det är också oerhört praktiskt att skaffa hem en byggsäck, eller kanske flera, så att du kan samla upp allt bråte om du rivit en vägg eller sysslat med annat grovgöra. Sedan är det bara att låta transportera bort alltihop när du är klar. Det gör att att du kan lägga mer fokus på att inreda och hänga in alla dina kläder istället för att gå och plocka skräp i tid och evigheter.

Hämta inspiration från andras hem

Ett av de allra första mötena med en walk-in-closet kom i och med den trendsättande serien Sex and the City som länge kom att influera allt från kläder och drinkar till inredning och livsstil. Här hyllades den perfekta skon eller handväskan, och huvudrollsinnehavarna var inte rädda för att klä sig mycket kul och personligt. Att ge sin garderob ett helt eget rum var ett sätt att visa att kläder och mode verkligen kan vara något viktigt och roligt i en människas liv, och inte något som ska förpassas till ett litet, mörkt utrymme.

Vilken stil vill du ha?

Walk-in-closeten har kommit för att stanna och många kändisar har visat sina kreationer i olika hemmahos-reportage. När Margaux Dietz renoverade sin bostad såg hon till att skaffa en till sovrummet, och det kommer definitivt att öka värdet nu när den ska säljas. Vissa går ännu längre och bygger ett helt dressing-room istället, för att garderoben även ska bli ett rum att vistas i. Vad kan bli skojigare och lyxigare än att bjuda in kompisarna på en Cosmopolitan och sitta omgiven av vackra färger och material?