Så inreder du med posters

För att skapa en enhetlig känsla i ett rum och få mer liv i det är det aldrig fel med en tavelvägg. När du skapar en tavelvägg finns det olika sätt att skapa den på. Så länge tavlorna har något slags sammanhang med varandra eller rummet, kommer väggen och resten av rummet få sig ett lyft.

Trenden med tavelväggar har hållit i sig otroligt länge och visar inga tecken på att avta snart heller. När du skapar en tavelvägg sätter du upp ett flertal olika tavlor eller andra väggdekorationer intill varandra. Helst ska de ha någon röd tråd så att de känns sammanhängande och som att de bildar ett stort collage.

Så skapar du din tavelvägg

Det första du måste göra är att bestämma vilken sorts tavelvägg du vill skapa. Om du använder dig av posters i en ram är det enkelt att byta ut motiven om du skulle tröttna eller om du bara känner för något nytt. Du hittar ett stort utbud av posters hos Posterton som har något för alla smaker och stilar. När du fått hem alla dina posters och ramar är det klokt att lägga ut dem på golvet i den ordning du vill sätta upp dem. Då får du ett helhetsintryck av hur det kommer se ut när det väl sitter uppe och kan då ändra om ifall du inte är nöjd med hur det ser ut. Det finns många olika tips på hur du skapar den bästa tavelväggen. Framförallt ska du se till att skapa en enhetskänsla mellan tavlorna.

Matcha tavlorna

För att knyta ihop rummet är det viktigt att tavlorna matchar på något sätt. Du kan hitta inspiration till hur du matchar överallt. Några exempel på matchning är:

  • Färgtema. Med ett sammanhängande färgtema menas att alla tavlor går i samma färgskala. Till exempel svart/vitt eller så kan du följa aktuella färgtrender när det kommer till inredning.
  • Motiv. När du matchar motiven betyder det att alla tavlor innehåller något specifikt. Det kan vara allt från djur och natur till mode och konst.
  • Ramar. Om du har samma färg och liknande utseende på dina ramar kommer de göra att dina tavlor binds samman och känns enhetliga.

Huvudsaken när det kommer till inredning är att du själv tycker om ditt hem och trivs med hur det ser ut.